Het Weer

Het klimaat van Tsjechië behoort tot het Midden-Europese type met voornamelijk westelijke oceaan winden. Verder naar het oosten wordt het verschil tussen de seizoenen steeds sterker. Over het algemeen zijn de zomers in Tsjechië zonniger, warmer en droger dan in Nederland.

Gemiddeld 25 graden

De camping ligt beschut in de vallei waardoor de temperaturen overdag nog hoger liggen. Juli en augustus zijn de warmste maanden. In Zuid Moravië ligt de gemiddelde temperatuur dan rond de 25 graden. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen. Een dikke deken is zeker aan te raden.

Wind

Doordat Tsjechië ver van zee ligt en beschutting kent van heuvels en bergen, valt de windkracht enorm mee. De sterkste winden waaien uiteraard op de grotere hoogtes.

Neerslag

Gemiddeld valt in Tsjechië 700 millimeter neerslag per jaar. Maar dit verschilt erg per regio. Globaal genomen valt de meeste neerslag in het Noorden van het land, met jaarlijks 1100 millimeter neerslag.
In de regio waar de camping ligt (Zuid Moravië) valt gemiddeld 440 ml. neerslag en is daarmee het warmste en droogste gedeelte van het land.