Omgeving

omgeving_map_Op de camping ligt deze uitgebreide informatiemap klaar om u rond te leiden door dit indrukwekkende gebied.

Daarnaast biedt de Letni Den App ook veel informatie over de omgeving en nuttig plaatsen.


Camping Letni Den ligt op de grens tussen Oostenrijk en Tsjechië in het zonnige zuid Moravië. Talloze landweggetjes leiden naar schilderachtige plekjes, waar u zonder geraas van auto’s in alle rust kunt picknicken. Het moravische hoogland kent een landklimaat met warme zomers. “Letni Den” betekent dan ook letterlijk “zomerse dag”. Het  heuvellandschap bereikt hier wel hoogtes van 837 meter. Een indrukwekkend gebied waar de tijd heeft stilgestaan. In oeroude bossen ruikt u de zuivere lucht van onbedorven natuur.

  • Jaroměřice nad Rokytnou
  • Telč

De christelijke familiecamping Letni Den is omgeven door bossen en velden en ligt aan de oever van de rivier de "Dyje". De camping ligt op een hoogte van 442 meter. Vanaf Letni Den kunt u uitstapjes maken naar de idyllische en historische stadjes in de omgeving zoals Slavonice, Dacice, Telc en het Oostenrijkse Waidhofen an der Thaya.

Het loont beslist de moeite om ook een dagje in het nabij gelegen Oostenrijk te vertoeven. U vindt er schitterende natuurparken en pittoreske dorpen. Bij het passeren van de grens ervaart u reeds cultuurverschillen tussen beide landen. Het water van de rivier de "Dyje" vindt zijn weg door de verstilde natuur en mondt, na een lus door Oostenrijk te hebben gemaakt, uit in het stuwmeer Vranov.

In het voorjaar verandert dit gedeelte van Tsjechië in een waar lustoord.

  • omgeving-01
  • omgeving-02
  • omgeving-03
  • omgeving-04
  • omgeving-05
  • omgeving-06
  • omgeving-07

Duizenden fruitbomen dragen tere bloesem en uitgestrekte gele zeeën van bloeiende koolzaad maken een onuitwisbare indruk. De temperatuur is al zeer aangenaam. De gebouwen van Letni Den gelegen op het terrein van een voormalig jachtslot, maakten vroeger deel uit van het landgoed behorende bij het paleis dat in het dorp Stare Hobzi ligt. Voor meer geschiedenis en historische achtergronden kunt u kijken op: Tsjechische achtergronden.

Slavonice

Slavonice ligt in het grensgebied tussen Oostenrijk en Tsjechië en is pas sinds 1991 toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Het stadje ademt een authentieke sfeer. Liefhebbers van architectuur vinden er prachtige gevels met bijbelse taferelen. Slavonice telt vele restaurants waar tegen geringe vergoeding een echte goede Tsjechische maaltijd wordt geserveerd.

Voor uitgebreide informatie over Slavonice klik hier.

Slavonice

Dacice

DaciceDacice is een historische handelsplaats. Oude geschriften uit de 11e eeuw maken al melding van de stad. Maar Dacice is vooral bekend geworden door de uitvinding van het suikerklontje. Een plaatselijke suikerfabriek produceerde in 1849 het eerste exemplaar. Een monument in het midden van de stad herinnert aan deze vondst. In het stadje vindt u verder vele gezellige winkels.

 

Telc

Telc is een architectonisch juweel. Niet voor niets staat het op de lijst van culturele erfgoederen van Unesco. Het centrum is van indrukwekkende schoonheid. U vindt er adembenemende sculpturen, prachtige fonteinen en bijzondere gevels. Wat u zich beslist niet mag ontzeggen is een bezoek aan de kenmerkende zuilengalerijen.

Telc